Welkom op de allereerste Neuspoliepen Syndroom Dag!
In Nederland lijden naar schatting zo’n 300.000 mensen aan een lichte of ernstige vorm van Neuspoliepen Syndroom. Vaak wordt dit niet (direct) herkend, waardoor de kans groot is dat je lang blijft rondlopen met klachten.
Gelukkig zijn er nieuwe medische ontwikkelingen rond de behandeling. Ook wordt de aandoening bekender, waardoor er meer informatie beschikbaar komt over hoe je met Neuspoliepen Syndroom kunt omgaan in je dagelijks leven.
En nu is er dankzij de Patiëntenvereniging voor Neuspoliepen Syndroom voor de eerste keer een dag georganiseerd, waarop je anderen kunt ontmoeten die net als jij weten welke invloed de ziekte kan hebben op je leven. Mensen die aan een half woord genoeg zullen hebben. Ook krijg je deze dag medische updates en zijn er inspirerende workshops die je praktische tips zullen geven.
Of je jong bent of oud, net de diagnose hebt gekregen of al jaren leeft met Neuspoliepen Syndroom, je bent van harte welkom. En breng gerust je partner, familie of vrienden mee. We kijken uit naar je komst!
Workshops
Je kunt bij de Neuspoliepen Syndroom Dag kiezen uit verschillende workshops. Er zijn twee workshoprondes. Elke workshop duurt 45 minuten. Als je je toegangskaart bestelt kun je je inschrijven voor twee workshops.
Medische update
Professor dr. Sietze Reitsma, KNO-arts/rhinoloog, Amsterdam UMC, is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met Neuspoliepen Syndroom. Tijdens het openingsprogramma vertelt hij over de ontwikkelingen rond de behandelingen. In zijn workshop gaat hij hier dieper op in. Er is ook ruimte om vragen te stellen.
Workshopronde 1
Do’s en don’ts bij neusspoelen
Neusspoelen is een belangrijk onderdeel van de behandeling van Neuspoliepen Syndroom, je maakt zo de neus(bij)holten vrij van snot en korsten. Inge en Yasmin beide researchverpleegkundigen en verpleegkundig consulent Rhinologie in het Amsterdam UMC hebben veel ervaring met de behandeling van Neuspoliepen Syndroom en neusspoelen. Zij laten zien hoe je dit het beste kunt doen en beantwoorden graag vragen hierover.
Workshopronde 2
In geuren en kleuren
Reuk is evolutionair het oudste van de zintuigen. Er wordt vaak gedacht dat de reuk het minst belangrijke zintuig is, dat ons gehoor en zicht veel beter zijn. Maar is dat echt zo? En wat kan je doen als je niet meer ruikt?
Dr. Digna Kamalski, KNO-arts in UMC Utrecht, neemt je mee in de wereld van de reuk. Inclusief testjes!
Workshopronde 1
Feiten en fabels over allergie
KNO-arts Lisa van der Putten (Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder) vertelt over allergische neusklachten en poliepen. Waar kun je op letten en wat kun je eraan doen?
Workshopronde 1 en 2
Leven met neuspoliepen – en toch voluit leven
Sharon leeft al jaren met neuspoliepen en astma, en weet hoe frustrerend het kan zijn om je geur en smaak kwijt te raken. Toch liet ze zich er niet door tegenhouden: ze werd receptenschrijver, sport volop en schreef het boek Levenslust. In deze workshop deelt ze haar persoonlijke verhaal en laat ze zien hoe je – ook met beperkingen – plezier, energie en levenslust kunt ervaren.
Workshopronde 2
Locatie
Jaarbeurs Beatrixgebouw Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Vragen?
Volle Maan Communicatiebureau organiseert deze dag voor de patiëntenvereniging Neuspoliepen Syndroom. Heb je vragen? Bel 020 524 60 90 of mail info@volle-maan.nl.