Operatie

De standaardprocedure om neuspoliepen te verwijderen is functionele endoscopische sinuschirurgie (FESS).
De chirurg brengt een klein buisje met een kleine camera in de neusgaten en leidt het naar de sinusholtes waar de poliepen worden verwijderd.
Tijdens de operatie kan de chirurg ook de ziekte in andere belangrijke gebieden verwijderen om de luchttoevoer en afvoer van de sinussen te herstellen.
Endoscopische chirurgie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd.

Houd er rekening mee dat zelfs na chirurgische verwijdering van de neuspoliepen de ontsteking nog kan blijven bestaan. Om je reuk te verbeteren is het daarom belangrijk om door te gaan met je medicijnen, omdat deze de ontsteking van het neusslijmvlies verminderen.

Waarom groeien neuspoliepen terug na een operatie?
Chronische Rhinosinusitis met neuspoliepen is een chronische aandoening. Deze aandoening moet voortdurend worden behandeld met corticosteroïden om te voorkomen dat de symptomen verergeren. Helaas zijn in sommige gevallen zelfs de neussprays met corticosteroïden niet sterk genoeg om de poliepgroei te onderdrukken

Lid worden van de vereniging?

Als lid van CRS-NP krijg je toegang tot een gemeenschap van mensen die begrijpen wat je doormaakt. We bieden praktische adviezen, een ondersteunend netwerk en informatie over de nieuwste behandelingen en ontwikkelingen. Samen werken we aan een betere toekomst voor iedereen met chronische neusbijholteontsteking en neuspoliepen. Doe mee, want samen staan we sterker!